1. 12. 2012

{recept} Americké lívanečky


Na těsto potřebujete:
200 ml mléka
2 lžíce cukru
1 vejce
špetka soli
150 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 lžičky prášku do pečiva

Všechny ingredience dáme do mísy a pomocí metličky nebo ručního mixéru (doporučuji, těsto je pak nadýchanější) vymícháme těsto, které necháme 30 minut odstát při pokojové teplotě. Pak budeme potřebovat lívanečkovou pánev se čtyřmi otvory. Lívanečky smažíme podobně jako palačinky na másle nebo na oleji. Hotové lívanečky jsou však o poznání tlustší, ale spíše takové nadýchanější.


Náplně:
-  klasika je polít javorovým sirupem. Mně osobně přijde jeho chuť velmi zvláštní, ale když se ho tam nedá moc, tak to chutná opravdu zajímavě. Kdo nezná, určitě doporučuji vyzkoušet.


- moje nejoblíbenější je zakysaná smetana ochucená vanilkovým cukrem, to prostě MUSÍTE vyzkoušet :)


- a pak už podle chuti nutella, marmeláda, polít jogrutem, posypat ovocem... 


Skvěle se hodí například na pozdní sobotní či nedělní snídani :)
Přeji hezký víkend!

Žádné komentáře:

Okomentovat